NIEUWS
 • 20 maart 2020

  Ondernemers gaan door, ook in tijden van crisis

  Het is begrijpelijk om in deze tijden te worden geregeerd door angst en onzekerheid. Dat is menselijk. Ook wij bij Normec vragen ons af waar dit naartoe gaat. Het mooie is echter dat de vragen die bij iedereen op dit moment leven voor verbintenis zorgen. Hoe gaan we hier gezamenlijk sterker uitkomen?

  lees meer
 • 02 maart 2020

  Sector benadering toezicht zelfstandigen zonder personeel

  Vorig jaar zomer liet het Ministerie van Financiën weten dat de handhaving van de controle op schijnzelfstandigheid wederom werd uitgesteld tot 1 januari 2021. Hierover kwamen vele Kamervragen en werd het al snel duidelijk dat de regering in ieder geval de mogelijkheid tot handhaving bij kwaadwillendheid wou aanscherpen. 

  lees meer
 • 21 februari 2020

  SNA Inspectie gehad, wat nu?

  Blog door: Chantal Bos  

  Wanneer je een inspectie NEN 4400-1 (SNA) hebt gehad, ontvang je een inspectierapport met daarin een oordeel. Wanneer er geen major non-conformiteiten zijn geconstateerd krijg je een positief oordeel en voldoet je onderneming in afdoende mate aan de eisen van het keurmerk. Maar wat als een minor non-conformiteit of een opmerking is geconstateerd?

  lees meer
 • 21 februari 2020

  SNA: payroll activiteiten inzichtelijk in de financiële administratie

  Vanaf 2020 laat het register per gecertificeerde onderneming zien welke bedrijfsactiviteiten (uitgesplitst in ter beschikking stellen arbeid en/of aanneming van werk) er geïnspecteerd zijn. Wanneer een onderneming naast de inzet van eigen personeel ook opdrachten verstrekt aan (een) ZZP’er(s), valt laatst genoemde activiteit onder de activiteit aanneming van werk. 

  lees meer
 • 21 februari 2020

  Waarom PayOK? Vijf vragen aan Gerlof Roubos, directeur PayOK

  Sinds 1 juli 2015 is de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) in werking getreden. In deze wet is de juridische ketenaansprakelijkheid voor CAO-verloning vastgelegd. De opdrachtgever in de keten is volgens deze wet aansprakelijk voor de betaling van het juiste CAO loon aan alle werknemers in de keten.

  lees meer
 • 14 februari 2020

  Winnaar decemberactie: Het Vergeten Kind! 

  Alle onze relaties (van Normec FLC en Normec VRO) hebben eind december een mailing ontvangen met de vraag of ze willen meedoen aan onze decemberactie.

   

  Lees meer