Hallo allemaal, in deze rubriek worden de medewerkers van VRO voorgesteld aan jullie. Het was aan mij de eer, om het spits af te bijten. 

Stel jezelf eens voor, wie ben jij? Wat doe je bij VRO en sinds wanneer?

Ik ben Marlou Wingens en ik werk nu ruim 5 jaar als auditor voor VRO. Na het VWO ben ik Accountancy gaan studeren en vervolgens heb ik de Master op de Universiteit in Tilburg behaald. In deze studiejaren, kwam ik er achter dat ik de controlepraktijk erg leuk vond, ik heb dan ook een half jaar stage gelopen bij PWC en een half jaar bij KPMG.

Waar ben je verantwoordelijk voor bij VRO?

Als auditor ben ik altijd erg nieuwsgierig geweest naar alle nieuwste veranderingen omtrent wet- en regelgeving. En om er voor te zorgen dat de auditors binnen VRO de informatie allemaal op dezelfde manier toepassen, heb ik een “kennisbank” opgebouwd, waar alle informatie per relevant onderwerp te vinden is voor alle auditors.

Zowel oude informatie die we nog steeds als leidraad gebruiken, als hele nieuwe informatie is er te vinden. Een grote waarde van VRO is dan ook, dat we al zo lang meedraaien in dit vak, dat we erg veel ervaring hebben en we dus weten hoe we moeten omgaan met bepaalde specifieke casussen. En al die informatie hebben we natuurlijk nooit verloren laten gaan, maar goed bewaard en nu verwerkt in de kennisbank, zodat wij een eigen VRO archief aan informatie tot onze beschikking hebben. Dit is een groot voordeel en een kracht van VRO.

Ook veel nieuwe praktijkvoorbeelden worden hier gedeeld met elkaar, zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Dit zorgt voor harmonisatie tussen de auditors. Daarnaast deel ik belangrijke informatie voor klanten op onze twitter pagina.

Wat vind je zo leuk aan het werk voor VRO?

Ik vind de combinatie van de controle praktijk en het klantencontact erg leuk. Ik krijg veel voldoening uit mijn werk als auditor omdat ik merk dat ik iets kan bijdragen aan eventuele verbeteringen binnen een bedrijf. Als auditor lijkt het wellicht of dat je altijd met een streng vingertje moet wijzen, maar zo voel ik het tijdens een audit helemaal niet. Ik ga in gesprek met een klant en bespreek wat er eventueel nog verbeterd kan worden. 

Daarnaast vind ik dat wij een erg leuk team van collega’s hebben binnen VRO. De samenwerking gaat goed en we zijn een hecht en gezellig team, van jong tot oud, iedereen kan het goed met elkaar vinden. En dit vind ik heel erg waardevol. We kunnen goed brainstormen met elkaar over een bepaald onderwerp, waarin iedereen vrij is om zijn/haar mening te geven, zo komen we samen tot vaak een goed overwogen besluit. Zelfs toen ik net in dienst kwam en nog wat onervaren was, voelde ik me altijd direct een gewaardeerde collega. Iedereen is erg bereid je te helpen, en aan de andere kant staan ze ook open voor je eigen mening met wellicht een andere invalshoek. Conclusie je behoort in een keer tot de VRO-familie.

Welke onderwerp vind jij belangrijk voor VRO-klanten?

Ik vind het belangrijk dat klanten zich vertrouwd voelen bij VRO. Dat ze er vanuit kunnen gaan, dat wij zorgen voor een schoon SNA register ten behoeve van de eerlijke concurrentie. Dat als er echt bewuste grove fouten worden gemaakt door klanten, dat wij die er uit filteren. En aan de andere kant het vertrouwen hebben dat we onze klant niet zomaar in de steek laten op het moment dat er wegens onwetendheid een fout in is geslopen, onze intentie is dan altijd om de klant zo goed mogelijk te helpen om weer het juiste pad te bewandelen.

Zijn er andere dingen die je wilt delen, die interessant zijn voor VRO-relaties? Waar kunnen ze jou voor inschakelen?

Bij VRO, ben ik een auditor voor het SNA Keurmerk, de ABU, de NBBU, de C2 (vlees bedrijven) en de BOVIB. En daarnaast zorg ik dus voor de informatie opslag in de kennisbank. Dit heeft als voordeel dat ik dus de juiste informatie snel kan raadplegen en de klanten met vragen dus kan helpen. Dus bij onzekerheden of vragen bel VRO!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de producten en diensten van VRO en op de hoogte blijven van de (ontwikkelingen in) normen? Schrijf je dan nu in voor de VRO Nieuwsbrief.

Elke maand het laatste nieuws in je mailbox