NIEUWS
28 augustus 2019
Het is weer zo ver! Normec Flexwonen Event 2019

Donderdag 14 november is het zo ver: het Normec Flexwonen Event 2019. Dé opvolger van de SNF dag.

We zijn weer druk bezig met het vinden van een locatie en het invullen van het programma. We kunnen bijna zeker zeggen dat het regio Utrecht of Tiel zal worden! Volgende week hebben we een gesprek met een bedrijf die onder andere gespecialiseerd is in het flexibel en demontabel bouwen en veel ervaring heeft in contact met gemeenten en de aanvraag van vergunningen en hebben we contact met een bekend persoon die expert is op het gebied van veiligheid en hygiëne.  

lees meer
28 augustus 2019
Nieuw Handboek Normen: overzicht van de wijzigingen

In onze vorige nieuwsbrief heb je al kunnen lezen dat er voor het SNA Keurmerk (NEN-4400-1/2) een aantal normwijzigingen zijn doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn 1 augustus ingegaan. Jullie vroegen of we een kort overzicht konden geven van de wijzigingen. Bij deze!

lees meer
28 augustus 2019
Cao’s ABU + NBBU samen! Wijzigingen per 1 september a.s.

Het heeft best een behoorlijke tijd geduurd maar in juli was het dan toch zover: de ABU en NBBU komen met één cao. Werknemersorganisaties (FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV) en werkgeversorganisaties (ABU en NBBU) in de uitzendbranche hebben voor de cao’s een onderhandelingsresultaat bereikt. Dit resulteert per 1 september 2019 in een nieuwe cao voor de ABU en de NBBU met daarin een aantal wijzigingen ten opzichte van de huidige cao’s. Vervolgens worden per 30 december 2019 twee geheel vernieuwde en geharmoniseerde cao’s ingevoerd met gelijkluidende afspraken. Vanaf dan gelden voor alle uitzendkrachten dezelfde arbeidsvoorwaarden. Wat gaat er veranderen?

lees meer
28 augustus 2019
Reminder AVG: BSN op de verkoopfacturen? liever niet!

Het burgerservicenummer (BSN) is een persoonsnummer dat bedoeld is voor het contact tussen burgers en de overheid. Organisaties buiten de overheid mogen het BSN alleen gebruiken als dat wettelijk is bepaald. We hebben al eerder geschreven dat het niet handig is om tóch het BSN op verkoopfacturen te vermelden. Alleen in specifieke zorgsituaties (bijvoorbeeld waarbij een persoon op grond van de wet bij een zorgverzekeraar zorgkosten kan declareren) is het toegestaan om het BSN op de verkoopfactuur te vermelden.

lees meer
28 augustus 2019
SNF: brandgevaar bij vieze afzuigkappen onderschat

Regelmatig moeten onze inspecteurs tijdens een inspectie SNF ondernemingen erop wijzen dat de afzuigkappen en ook de afzuigkanalen beter moeten worden schoongemaakt. Het is niet alleen onhygiënisch maar ook nog eens heel brandgevaarlijk. Het afgelopen jaar moesten tientallen woningen worden ontruimd door een brand wat werd veroorzaakt door een vuile afzuigkap.

Hoe kan een afzuigkap brand veroorzaken?

lees meer
23 juli 2019
Save the date: Normec Flexwonen Event 2019!

Na het grote (en overweldigende) succes van de SNF-Dag vorig jaar komt Normec dit jaar met een vervolg hierop: Het Normec Flexwonen Event!

lees meer