Dag Rob, introduceer jezelf eens. Wie ben jij?

Ik ben Rob Koster, vader van 3 zoons en woonachtig in Den Bosch. Na de HAVO en aansluitend nog het VWO ben ik na mijn militaire dienstplicht gaan werken in de Accountancy (5 jaar) en in de avonduren SPD en vervolgens Bedrijfskunde gaan studeren. Daarna heb ik nog diverse andere opleidingen gevolgd op gebied van Cao’s, Sociale Zekerheid, Personeelsmanagement en Fiscale Wetgeving.

Vervolgens ook nog ten behoeve van mijn Permanente Educatie binnen de vakgebieden waarin ik werkzaam ben geweest, te weten de Uitzendbranche (8 jaar), vervolgens Payrollbranche (6 jaar) en aansluitend nog 9 jaar bij diverse softwareleveranciers van Uitzendsoftware.

Met mijn huidige werkzaamheden als auditor binnen VRO sinds juni 2017, heb ik zo’n beetje alle invalshoeken binnen het werkterrein van uitzenden, payroll en arbeidsbemiddeling wel gezien.

Wat doe je bij VRO en sinds wanneer?

Ik ken VRO al vanuit mijn tijd waarin ik werkzaam was in de uitzendbranche. In die tijd heb ik altijd aan de andere kant van de tafel gezeten, in de rol van de organisatie waar de inspectie plaats vond. Ik bereidde deze voor en begeleide deze.

Het gaat te ver om te stellen dat de cirkel nu rond is. Je kunt wel stellen dat het voor mijn werkzaamheden een voordeel biedt als je in beide rollen actief bent geweest, als het gaat om het verplaatsen in de onderneming. Met daarbij uiteraard ook de regels die de norm voorschrijven in acht nemend.

Wat vind je zo leuk aan het werk voor VRO?

Allereerst de diversiteit aan ondernemingen waar inspecties worden uitgevoerd. Van klein, midden tot grote ondernemingen, het geeft een dagelijkse gevarieerde setting tijdens mijn werkzaamheden. Daarnaast geeft het voor mij persoonlijk weer heel veel herkenning uit de tijd dat ik zelf in de uitzendbranche werkzaam ben geweest. De hectiek, de turbulentie, maar ook de soms complexe snelweg en wirwar van wetten en regels. Tel daarbij op dat ik de meeste softwarepakketten binnen de branche wel eigen heb gemaakt…je kunt je wel voorstellen dat het vaak een “feestdag der déjà vu” is.

Bijkomstigheid binnen mijn werk is dat je veel bekende gezichten weer terugziet. Ik zeg altijd over met name de uitzendbranche: “Als je ooit besmet bent geweest met deze branche, dan blijf je er of in werkzaam of keert er uiteindelijk weer terug”. De praktijk lijkt inderdaad zo te zijn. Het geeft vaak weer een moment tot hernieuwde kennismaking zonder dat dit ten koste gaat van de onafhankelijke positie die je als inspecteur bekleedt.

Welke onderwerp vind jij belangrijk voor VRO-klanten?

Ik vind het belangrijk dat klanten zich vertrouwd voelen bij VRO. Natuurlijk snap ik dat een inspectie een inspectie is zoals andere collega-organisaties deze ook uitvoeren. Middels onze manier van benaderen, omgaan met klanten, maar ook manier van communiceren en het begeleiden van de onderneming gedurende een inspectie dag hopen we hiermee onderscheidend te kunnen zijn ten opzichte van anderen. Voor mij persoonlijk aangevuld met de kennis en kunde op andere vlakken buiten mijn rol als inspecteur binnen de VRO.

En verder?

Zijn er andere dingen die je wilt delen, die interessant zijn voor VRO-relaties? Waar kunnen ze jou voor inschakelen?

Naast inspecties voor het SNA Keurmerk kun je bij VRO ook terecht als het gaat om vraagstukken over ABU, NBBU, C2 (vleesbedrijven) BOVIB, CLIB maar ook trainingen vanuit ons VRO Knowledge Center. Daarnaast wordt er ook regelmatig een nieuwsbrief met wetenswaardigheden uitgebracht. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. Misschien minder interessant voor VRO relaties maar wel noemenswaardig: wat de andere kant betreft: In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek, met name het mixen en remixen van nummers als hobby dan wel op events. Deels op verzoek. Wellicht tot ziens of horens!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de producten en diensten van VRO en op de hoogte blijven van de (ontwikkelingen in) normen? Schrijf je dan nu in voor de VRO Nieuwsbrief.

Elke maand het laatste nieuws in je mailbox