Sandra Henke: 'Met het Knowledge Centre biedt VRO haar klanten echt iets goeds!'

Sinds november 2017 is Sandra Henke actief voor het VRO Knowledge Centre. Daarvoor was zij meer dan tien jaar directeur van Certiked, een certificeerder voor kennisintensieve dienstverleners, onderdeel van Lloyd's Register. Sandra legt uit wat ze gaat doen bij VRO en vooral bij het Knowledge Centre. 

Wat gaat Knowledge Centre doen? 

'Klanten van VRO Certification laten zich auditen of inspecteren om een bepaald keurmerk of certificaat te behalen. Daarvoor moeten zij aan eisen voldoen. En die zijn soms best ingewikkeld. Het Knowledge Centre ontwikkelt trainingen en workshops, om die eisen uit te leggen. Organisaties die een training of workshop volgen, kunnen dan daarna zelf aan de slag om te zorgen dat aan die eisen wordt voldaan. Die trainingen verzorgen we zowel via open inschrijving als incompany', aldus Sandra.

'De nieuwsbrief is dood, maar niet bij ons'

Naast trainingen en workshops brengt VRO via het Knowledge Centre ook regelmatig een nieuwsbrief uit. 'Nieuwsbrieven zijn een achterhaald medium, volgens een groot aantal social media experts', vervolgt Sandra. 'Maar die van VRO worden goed gelezen. Dat geeft aan dat er echt behoefte is aan informatie en het verspreiden van onze kennis. En eerlijk gezegd, we bieden ook echt goede artikelen aan. Onze nieuwsbrief is geen reclamezuil of om te melden dat we gaan verhuizen. De nieuwbrief informeert over relevante ontwikkelingen in keurmerken en wet- en regelgeving'. 

Aansluiten op actuele ontwikkelingen

'Veel organisaties liepen er tegenaan dat de AVG van kracht werd en dat zij niet zo goed wisten wat dat precies van hen vroeg. Onze AVG training is zo praktisch ingesteld, dat je daarna weet wat je moet doen. Met de 'tools' die we meegeven, heb je zo je organisatie AVG-proof', aldus Sandra. Het is dan ook belangrijk voor het Knowledge Centre, dat we een antenne houden voor wat voor onze klanten van belang is. En ze daarbij te helpen, door bijvoorbeeld de nieuwsbrief en trainingen. 

Wat doe je nog meer bij VRO Sandra?

Naast artikelen schrijven, nieuwsbrieven uitbrengen en trainingen ontwikkelen, doe je nog iets anders? 

Sandra: 'Zeker wel! Wat ik ook ontzettend leuk vind, is dat ik me bezig houd met het ontwikkelen van normen en keurmerken. En dan niet omwille van het bestaan van zo'n schema, maar omdat een branche daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld omdat er een kwaliteitsdrempel nodig is voor leden van de branchevereniging. Of om de kwaliteit in de sector te stimuleren'. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de producten en diensten van VRO en op de hoogte blijven van de (ontwikkelingen in) normen? Schrijf je dan nu in voor de VRO Nieuwsbrief. Wil je specifiek iets aan Sandra Henke vragen, e-mail dan rechtstreeks met shenke@vro.nl

Elke maand het laatste nieuws in je mailbox