Training Basiskennis Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) 

In een halve dag leggen we uit wat de WKa is, waarom deze bestaat en hoe je kan voldoen aan de regels van vrijwarend storten op een g(eblokkeerde) rekening. De Wka is ook een belangrijke basis voor het SNA Keurmerk

In deze training van een dagdeel wordt in 7 stappen uitgelegd hoe je met zo min mogelijk WKa-risico kan werken met ingeleend personeel en onderaannemers. Je hebt inzicht in de regels omtrent het werken met onderaannemers, uitzendkrachten en buitenlandse arbeidskrachten en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen.

Interessant voor

De training is voor iedereen die bij een onderneming (mede)verantwoordelijkheid draagt voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP-er.

Dit zijn bijvoorbeeld:

  • medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, de controle doen op de facturen van onderaannemers en uitleners en die de betalingen verrichten.
  • medewerkers of uitvoerders/projectleiders die werken op de bouwlocaties/fabrieken en te maken hebben met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten (registratie van personen).

De training is ook interessant voor:

  • inspecteurs/auditors die meer achtergrondinformatie willen krijgen over de Wet Ketenaansprakelijkheid en hoe hier in de praktijk mee wordt omgegaan
  • medewerkers van de afdeling HRM/P&O en
  • medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de certificering(en), met name het SNA keurmerk.

Interactie

Tijdens de training is er veel interactie. Zo krijg je de kans om zelf mee te denken en mee te praten. Ook krijg je de ruimte om eigen praktijkervaringen met de trainer en de overige deelnemers te delen.

Praktische informatie

De training duurt een halve dag. De training gaat alleen door bij voldoende deelnemers.Voor inspecteurs is de mogelijkheid om de training uit te breiden met een praktijkcasus die in eigen tijd wordt gemaakt. 

Tarieven

Klanten-VRO / Normec: € 395,- exclusief btw.
Anders: € 495,- exclusief btw.

Data en inschrijven

 

 

Ons aanbod van interactieve, super leerzame trainingen!